Pasta met makreel, prei, erwtjes en rucola
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met makreel, prei, erwtjes en rucola
Stap 1
Verwijder van de makreel de huid, de kop, de graten en de staart. Snijd de prei in ringen. Pers de knoflook.
Stap 2
Laat de doperwten uitlekken. Snijd de makreelfilets in kleine stukjes en zet apart.
Stap 3
Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur. Bak de prei in 10 minuten zacht in de boter.
Stap 4
Voeg de knoflook toe aan de koekenpan en bak 1 minuut mee.
Stap 5
Voeg de roomkaas, mosterd, doperwten en het citroensap toe en laat op laag vuur al roerend bubbelen tot je een gladde saus hebt en de erwten warm zijn.
Stap 6
Kook intussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af, vang een flinke scheut kookwater op.
Stap 7
Doe de pasta terug in de pan, voeg de romige saus toe en schep de makreel erdoor.
Stap 8
Warm nog 1 minuut en roer de saus los met wat van het opgevangen kookwater.
Stap 9
Schep de rucola erdoor, bestrooi met zout en peper en serveer.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie675 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten75 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
