Pasta met gerookte makreel
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met gerookte makreel
Stap 1
Kook de lasagnevellen zoals op de verpakking staat beschreven.
Stap 2
Snijd de vellen in grove stukken en meng met twee eetlepels olijfolie.
Stap 3
Snijd de paprika's in de lengte in vier stukken en haal de zaden eruit.
Stap 4
Bak de paprika's zachtjes in een koekenpan beetgaar.
Stap 5
Haal de velletjes van de makreelfilets en pluk het vlees in grove stukken.
Stap 6
Verwijder de graatjes.
Stap 7
Snijd de helft van de blaadjes basilicum in reepjes.
Stap 8
Kook de doperwten anderhalve minuut in kokend water en spoel ze koud af.
Stap 9
Boen de citroen en rasp de schil dun.
Stap 10
Schil de citroen daarna dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Stap 11
Bak het vruchtvlees bruin met de suiker in een koekenpan en laat het afkoelen.
Stap 12
Meng de afgekoelde citroenstukjes met de crème fraîche.
Stap 13
Doe twee eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak hier de knoflook en ui even in aan.
Stap 14
Voeg de pasta, de doperwten, reepjes basilicum en de paprika toe en roer tot alles heet is.
Stap 15
Verwarm de makreel drie minuten zachtjes in een koekenpan.
Stap 16
Breng de pasta op smaak met peper, zout en wat geraspte citroenschil.
Stap 17
Doe de pasta in een diep bord en verdeel de makreel erover.
Stap 18
Leg op ieder bord een lepel citroen-crème fraîche en de resterende basilicumblaadjes.
