Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pasta met boter en Parmigiano
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pasta met boter en Parmigiano
Stap 1
Verwarm de oven op 200°C en schuif de lasagneschaal erin.
Stap 2
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook.
Stap 3
Voeg de fettuccine aan het kokende water toe en kook de pasta in vier minuten al dente.
Stap 4
Snijd de boter in plakjes en leg deze naast elkaar in de warme ovenschaal.
Stap 5
Schuif de schaal weer in de oven en laat de boter in twee minuten smelten.
Stap 6
Giet de pasta af en vang een kwart liter kookvocht op in een maatbeker.
Stap 7
Neem de schaal weer uit de oven en verdeel de fettuccine over de boter.
Stap 8
Strooi de Parmezaanse kaas erover en schenk er wat kookvocht over.
Stap 9
Hussel met opscheplepels de pasta met de boter en kaas tot alle pasta bedekt is met een dun laagje kaassaus.
Stap 10
Serveer de pasta in warme diepe borden.
