Pasta Alfredo
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta Alfredo
Stap 1
Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Klop van het citroenrasp, -sap, de olijfolie, peper en zout een dressing.
Stap 2
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof. Meng de dressing met de rucola en basilicum.
Stap 3
Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten al dente. Giet af en vang 150 ml kookvocht op.
Stap 4
Snijd ondertussen de boter in blokjes en rasp de kaas op een fijne rasp. Breng het kookvocht in een koekenpan tegen de kook aan.
Stap 5
Voeg beetje bij beetje en al roerend de boter toe. Voeg pas het volgende stukje toe als de rest helemaal is opgenomen.
Stap 6
Voeg op dezelfde manier al roerend 125 gr kaas toe. Roer tot een gladde saus. Schep de pasta door de saus zodat deze rondom bedekt is.
Stap 7
Verdeel over vier borden en breng op smaak met versgemalen peper en de rest van de kaas. Serveer met de rucolasalade.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten41 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd19 g
Trefwoorden
