Parmezaanvis met gesmoorde witlof
Ingrediënten
Bereidingswijze Parmezaanvis met gesmoorde witlof
Stap 1
Kerf de witlof kruislings in. Dep de pangasiusfilets droog, hak de peterselie en kluts de eieren. Doe 1½ liter water in een pan, voeg 1 eetlepel zout, de suiker en het citroensap toe en breng aan de kook.
Stap 2
Zorg dat je een bordje klaar hebt liggen, dat net binnen de pan past. Doe de witlof in de pan, leg het bordje erop, zodat de witlof onder water blijft.
Stap 3
Draai het vuur omlaag en kook de witlof in 8 minuten zachtjes beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Stap 4
Smelt de boter in een pan en voeg de witlof toe. Schep om zodat de witlof is bedekt met boter, strooi er zout en peper overheen en bak in 8 minuten goudbruin.
Stap 5
Strooi intussen de bloem op een plat bord en voeg zout en peper toe. Giet de eieren op een tweede bord en strooi de Parmezaan op een derde bord. Doop de visfilets eerst in de bloem, dan in het ei en bedek tenslotte royaal in Parmezaan.
Stap 6
Schud tussendoor het teveel steeds eraf. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant knapperig en gaar. Serveer de vis met de witlof. Bestrooi het geheel met citroenrasp en peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten14 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd12 g