Parelcouscoussalade met gerookte zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Parelcouscoussalade met gerookte zalm
Stap 1
Breng 300 ml water met zout aan de kook. Voeg de couscous toe, kook al roerend 5 minuten op laag vuur. Doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat de couscous 7 - 9 minuten wellen tot al het water is opgenomen en de couscous zacht is.
Stap 2
Schep de couscous in een ruime schaal en roer los met een vork. Meng de harissa met 2 el olie en schep door de couscous. Laat afkoelen.
Stap 3
Kook (of stoom) de broccoli beetgaar, giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Stap 4
Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst met een lepel. Snijd de komkommer in blokjes.
Stap 5
Verwarm een wok of hapjespan met 2 el olie en bak de wokgroente al omscheppend 4 minuten op hoog vuur. Voeg de broccoli toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Schep de couscous om met de wokgroente en komkommer. Pluk de blaadjes van de romainesla, verdeel over een serveerschaal en schep er de couscoussalade op. Hak de peterselie fijn en verdeel samen met de zalm in roosjes over de salade. Halveer de citroen en snijd in dunne plakjes en leg ze op de salade.
