Parelcouscous met kabeljauw en pompoen-tandoorisaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Parelcouscous met kabeljauw en pompoen-tandoorisaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten in parten en de pompoen in blokjes. Pel en snijd de knoflook en ui grof. Hak de peterselie grof. Pers de citroenen uit.
Stap 2
Verdeel de tomaten, pompoen, ui en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3
Verdeel hier 2 el olijfolie over, breng op smaak met zout en peper en zet 25 minuten in de oven.
Stap 4
Rasp intussen de schil van 2 citroenen en pers de vruchten uit. Snijd 1 citroen in partjes.
Stap 5
Verdeel de citroenrasp, 1 el olijfolie, zout en peper over de kabeljauw.
Stap 6
Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven wanneer de groenten nog 10 minuten moeten.
Stap 7
Breng intussen een pan met water aan de kook en kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 8
Giet af en meng hier de peterselie en het citroensap door.
Stap 9
Schaaf de courgette in dunne plakken. Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak de courgette 4 minuten.
Stap 10
Pureer intussen de geroosterde groenten met de tandoorikruiden en zure room tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 11
Verdeel de parelcouscous, pompoen-tandoorisaus, kabeljauw en courgette over de borden. Garneer met een citroenpartje.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie586 kcal
- Eiwit37.7 g
- Koolhydraten83.6 g
- Vet9.1 gWaarvan verzadigd3.8 g