Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Paprika’s gevuld met kruimgehakt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Paprika’s gevuld met kruimgehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de courgette grof boven een kom. Dep de geraspte courgette zo nodig droog met keukenpapier.
Stap 2
Snij de bosui in dunne ringetjes en hak de peterselie fijn. Schep het kruimgehakt met paprikapoeder, bosui, peterselie, wat zout en versgemalen peper en olijfolie erdoor. Meng alles goed tot een smeuïg mengsel.
Stap 3
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten met zaadjes, maar laat de stelen wel zitten. Vul de paprika’s hoog op met het gehaktmengsel en zet ze in de braadslede.
Stap 4
Schenk tomatensap of bouillon op de bodem van de braadslede. Schuif de braadslede in de oven en bak de paprika’s in 25-30 minuten gaar en bruin. Lekker met zilvervliesrijst en een gemengde salade.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede, ingevet
Voedingswaarden
- Energie215 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten13 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd1 g