Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Paprikasoep met harissa
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Paprikasoep met harissa
Stap 1
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd deze in stukken van 3 cm. Pel en snijd de knoflook en rode ui fijn. Snijd 5 stengels van de bleekselderij in stukken van 1 cm en houd de bladeren apart.
Stap 2
Verhit een soeppan met 2 el olijfolie en bak de knoflook, ui, paprika en bleekselderij 5 minuten. Meng de groentebouillontabletten met 1 liter water. Voeg de harissa en groentebouillon toe aan de groente en kook 5 minuten.
Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Voeg de bulgur toe en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 5
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de bladeren van de bleekselderij.