Paprikasoep met bloemkooltabouleh
Ingrediënten
Bereidingswijze Paprikasoep met bloemkooltabouleh
Stap 1
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snijd het bovenste laagje van de roosjes van de bloemkool met een groot scherp mes op 3-4 mm. Doe deze korreltjes in een kom en schep de tomaatblokjes met de fijngehakte oregano en fijngehakte peterselie erdoor. Druppel er citroensap en 1 eetlepel olijfolie over en voeg wat zout en peper toe. Laat de tabouleh even staan
Stap 2
Snipper intussen de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui en paprika 2-3 minuten op zacht vuur. Strooi er paprikapoeder over en voeg de bouillon toe. Kook alles in 10 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Pureer alles tot een glad gebonden soep. Voeg zo nodig nog wat zout en versgemalen peper toe. Serveer de soep met een flinke lepel tabouleh in het midden. Lekker met verse kaasstengels.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie130 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten9 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd1 g