Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Paprikasaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Paprikasaus
Stap 1
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de puntpaprika's in blokjes.
Stap 2
Snijd de cocktailtomaten in stukjes. Pers de sinaasappel en rasp deze.
Stap 3
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de paprika en tijm erdoor en bak twee minuten zachtjes mee.
Stap 4
Schep de tomaten en sinaasappelrasp erdoor en schenk het sap en de sherry erbij. Laat alles tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot de tomaat en paprika helemaal zacht zijn.
Stap 5
Pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus.
Stap 6
Laat zachtjes inkoken tot de dikte goed is. Serveer de saus warm of koud.
