Paprika regenboog taart
Ingrediënten
Bereidingswijze Paprika regenboog taart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
Stap 2
Snijd de boven en onderkanten van de paprika’s en bewaar deze. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van 1 centimeter. Snijd de spinazie fijn.
Stap 3
Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en gemalen koriander. Verbrokkel de feta erboven en schep samen met de spinazie door het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Bekleed de taartvorm met de plakjes deeg en druk de naden goed aan. Schenk het eimengsel erin en verdeel de reepjes paprika op de snijkant in grote cirkels erover. Begin met de groene aan de buitenrand, dan de rode, vervolgens oranje en eindig in het midden met geel. Bak de taart net onder het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Stap 5
Snijd ondertussen voor de salsa de onder en bovenkanten van de paprika’s in kleine blokjes en snipper de ui. Meng met de olijfolie en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de quiche.
Aanvullende benodigdheden
- - lage metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 28 cm)
Voedingswaarden
- Energie558 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten34 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd17 g