Panzanella Nicoise
Ingrediënten
Bereidingswijze Panzanella Nicoise
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het brood in blokjes van 1,5 cm. Hussel ze om in een kom met 2 eetlepels olijfolie, oregano, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven.
Stap 2
Breng intussen 2 pannen met ruim water aan de kook. Voeg de eieren aan een pan toe zodra het water kookt en kook ze 8 minuten. Voeg na circa 3 minuten de haricots verts met een snuf zout toe aan de andere pan en kook ze in 4-5 minuten beetgaar. Giet af en spoel de bonen en eieren koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
Stap 3
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in halve ringen. Klop een dressing van de azijn, mosterd en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Laat de tonijn goed uitlekken. Pel de eieren en halveer ze. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
Stap 5
Meng in een ruime kom de haricots verts, tomaatjes, rode ui, komkommer en olijven met de dressing. Verdeel over een schaal en leg stukken tonijn ertussen. Garneer met de eieren en de basilicumblaadjes.