Pannenkoeken schuimsoufflé
Ingrediënten
Bereidingswijze Pannenkoeken schuimsoufflé
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C. Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een beetje melk op en breek 1 ei erboven.
Stap 2
Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot een glad beslag.
Stap 3
Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het beslag een paar minuten rusten.
Stap 4
Bak hiervan in de hete boter 4 iets dikkere pannenkoeken. Breng het beslag eventueel op smaak met de vanillesuiker, kaneelpoeder, cacaopoeder of gemalen kokos.
Stap 5
Klop voor de schuimvulling de eiwitten stijf met de suiker.
Stap 6
Schep op elke pannenkoek een lepel jam en verdeel het eiwitschuim erover.
Stap 7
Vouw de pannenkoeken dubbel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Stap 8
Laat de pannenkoeken in de oven in circa 30 minuten souffleren. Bestuif ze met poedersuiker en garneer met mooi zacht fruit, zoals frambozen en aardbeien.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie235 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten32 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd4 g