Panna cotta met steranijs en espresso-amandelsiroop
Ingrediënten
Bereidingswijze Panna cotta met steranijs en espresso-amandelsiroop
Stap 1
Breng de slagroom in een (steel)pan met dikke bodem aan de kook. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Stap 2
Voeg het vanillestokje, -merg, 2 stuks steranijs en de suiker toe aan de room en zet de warmtebron op een lage stand. Laat de room 8-10 minuten zachtjes trekken.
Stap 3
Week intussen de gelatine in koud water. Neem de pan van de warmtebron en verwijder het vanillestokje en de steranijs.
Stap 4
Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de room. Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel erin.
Stap 5
Laat de panna cotta minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
Stap 6
Meng de ingrediënten voor de siroop in een pannetje en breng op middelhoge stand aan de kook. Laat de siroop op een lage stand in circa 10 minuten indikken. Laat afkoelen.
Stap 7
Doop de puddingvormpjes 5-7 seconden in heet water. Zet een bordje erop en keer om.
Stap 8
Serveer de panna cotta eventueel in glazen. Giet een dun laagje siroop erop, verdeel de amandelen erover en garneer eventueel met steranijs.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 eenpersoons puddingvormpjes
- - 4 glazen
Voedingswaarden
- Energie645 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten41 g
- Vet48 gWaarvan verzadigd29 g