Panna cotta met passievrucht
Ingrediënten
Bereidingswijze Panna cotta met passievrucht
Stap 1
Extra benodigdheden: 4 kleine rechte schaaltjes (inhoud 125 ml), grove rasp en een stuk karton met daaruit een grote ster gesneden.
Stap 2
Van tevoren maken: Vet de schaaltjes in.
Stap 3
Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
Stap 4
Snijd het vanillestokje in de lengte open.
Stap 5
Breng in een pan de helft van de slagroom met de suiker en het vanillestokje aan de kook.
Stap 6
Los de suiker al roerend op en laat de room 3-5 minuten zachtjes doorkoken.
Stap 7
Neem het vanillestokje eruit, schraap het zwarte merg eruit en roer dit door de warme room.
Stap 8
Neem de pan met room van het vuur.
Stap 9
Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het hete roommengsel.
Stap 10
Zet de pan in een bak koud water en laat het mengsel afkoelen tot het gelei-achtig wordt.
Stap 11
Klop in een kom de rest van de room stijf en spatel deze room door het afgekoelde roommengsel.
Stap 12
Schep het roommengsel in de schaaltjes, strijk de bovenkant glad en laat de panna cotta in de koelkast in 1-2 uur stevig worden.
Stap 13
Rasp de chocolade op een grove rasp.
Stap 14
Leg het stuk karton op een plat bord en strooi de chocolade in de ster (Houd wat chocoladerasp achter voor de garnering).
Stap 15
Neem het karton voorzichtig weg.
Stap 16
Doe dit ook met de andere borden.
Stap 17
Vlak van tevoren: Houd de schaaltjes 1-2 seconden in een bakje met heet water.
Stap 18
Maak de rand van de panna cotta met een vinger los van het schaaltje.
Stap 19
Leg een bordje omgekeerd op het schaaltje, keer ze samen en laat de panna cotta op het bordje glijden.
Stap 20
Schuif er een dunne spatel of paletmes onder en zet de panna cotta voorzichtig op een bord in het midden van de chocoladester.
Stap 21
Doe dit ook met de andere.
Stap 22
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees met pitjes over de panna cotta.
Stap 23
Spuit er een flinke toef slagroom op en strooi hier nog een beetje chocolade over.