Paksoi met garnalen, shiitakes en noedels
Ingrediënten
Bereidingswijze Paksoi met garnalen, shiitakes en noedels
Stap 1
Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze uitlekken.
Stap 2
Was intussen de paksoi en snijd de struik van de bovenkant naar de stronk in repen van 2 cm breed.
Stap 3
Houd het groen en wit van de paksoi apart.
Stap 4
Snijd de shiitakes in plakjes en de rode ui in dunne partjes.
Stap 5
Pers de knoflook.
Stap 6
Schil en rasp de gemberwortel.
Stap 7
Laat de wok goed heet worden en schenk de olie erin.
Stap 8
Verwarm de olie tot er lichte damp af komt.
Stap 9
Schep de garnalen met de knoflook, gember en paprikapoeder erdoor en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
Stap 10
Schep de garnalen op een bordje.
Stap 11
Schep de uipartjes en shiitakes door de hete olie in de wok en roerbak 1 minuut.
Stap 12
Voeg dan de witte repen paksoi erdoor en roerbak 2 minuten.
Stap 13
Schep vervolgens de groene paksoi erdoor.
Stap 14
Roerbak 1 minuut tot de groene bladeren beginnen te slinken.
Stap 15
Schep dan de woknoedels, garnalen, sojasaus en sesamolie erdoor en warm het gerecht al omscheppend nog 2 minuten door.
