Paksoi met cashewnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Paksoi met cashewnoten
Stap 1
Hak de knoflook fijn.
Stap 2
Rasp de gember.
Stap 3
Hak de peper zonder zaadjes fijn.
Stap 4
Snijd de ui in dunnen partjes.
Stap 5
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op het pak.
Stap 6
Snijd het kontje van de struik paksoi en snijd vanaf die kant de witte stengels in stukken van 4 cm.
Stap 7
Snijd de bladeren in repen van 4 cm.
Stap 8
Verwarm de wok tot gloeiend heet.
Stap 9
Schenk de olie erin en verwarm al draaiend.
Stap 10
Schep de knoflook, gember en rode peper erdoor en bak al omscheppend tot het lekker gaat ruiken.
Stap 11
Voeg de uipartjes en stukken witte paksoistengel toe en roerbak 3-4 minuten.
Stap 12
Schep daarna de groene repen paksoi toe en roerbak nog 1-2 minuten tot de paksoi beetgaar is.
Stap 13
Schep de cashewnoten, sojasaus en sesamolie erdoor en warm de groente nog 1-2 minuten al omscheppend door.
Stap 14
Laat de eiermie uitlekken en doe over in wijde kommen.
Stap 15
Schep de paksoi met cashewnoten erop.
