Paella
Ingrediënten
Bereidingswijze Paella
Stap 1
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Ontdooi de garnalen. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de courgette in blokjes van 3 cm. Snijd de vis in grove stukken. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een wijde braadpan of hapjespan en bak de chorizo zachtjes knapperig. Schep ze op een bordje. Bak in het vet de garnalen tot ze roze en ondoorschijnend worden. Leg de garnalen bij de chorizo.
Stap 3
Roer de paellarijst door het achtergebleven bakvet in de pan en bak de korrels al roerend tot ze rondom glanzen. Schep tomaten, courgette, paprikapoeder, wat zout en versgemalen peper erdoor en bak alles nog 2 minuten.
Stap 4
Roer de chorizo door de rijst en leg de stukken vis ertussen. Schenk er 500 ml water bij en kook de paella 8 minuten.
Stap 5
Schep de tuinerwten en rozemarijn door de rijst en leg de garnalen op de rijst. Laat de paella afgedekt nog 5 minuten zachtjes gaar worden.