Paella met gamba’s en chorizo
Ingrediënten
Bereidingswijze Paella met gamba’s en chorizo
Stap 1
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de chorizo in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in kwarten. Snijd de peterselie fijn.
Stap 2
Verhit de olie in een ruime hapjes- of paellapan en bak de gamba’s 3 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan op een bord. Voeg de chorizo toe aan het achtergebleven bakvet en bak 2 minuten.
Stap 3
Voeg de paprika en tomaten toe en bak 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Voeg 600 ml bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Voeg eventueel extra bouillon toe als de paella te droog wordt. Voeg de tuinerwten en gamba’s toe aan de paella en laat 3 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Stap 5
Breng de paella op smaak met peper en zout en garneer met de peterselie en citroenrasp. Serveer met de citroenpartjes.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie551 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten62 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd5 g