Paddenstoelensoep met pompoencrostini
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelensoep met pompoencrostini
Stap 1
Haal de pitten uit de pompoen en snijd de pompoen in blokjes.
Stap 2
Verwarm in een kleine pan een vierde van de olijfolie.
Stap 3
Schep de pompoen met ras el hanout erdoor en voeg een scheut water en wat zout toe.
Stap 4
Smoor de pompoen in zes tot acht minuten zachtjes gaar.
Stap 5
Pureer de pompoen in de blender tot een lekkere spread en laat deze in een diep bord afkoelen.
Stap 6
Snijd de petit pain in schuine plakken zodat u per persoon een plak heeft.
Stap 7
Bestrijk de plakken brood dun met olijfolie en rooster in een hete grillpan mooi goudbruin.
Stap 8
Veeg de paddenstoelen schoon en halveer ze.
Stap 9
Snijd grote paddenstoelen in vieren of grove repen.
Stap 10
Hak de knoflook fijn.
Stap 11
Verwarm een deel van de olijfolie in de hapjespan en schep de paddenstoelen, knoflook, tijm, wat zout en versgemalen peper erdoor.
Stap 12
Bak de paddenstoelen twee minuten op matig hoog vuur tot ze iets zacht worden, maar niet kleuren.
Stap 13
Schenk de wijn erbij en smoor de paddenstoelen in nog vier minuten zachtjes gaar.
Stap 14
Breng intussen in een soeppan 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook.
Stap 15
Roer het paddenstoelenmengsel met vocht erdoor.
Stap 16
Warm de soep nog heel even door en serveer.
Stap 17
Bestrijk de plakken crostini met pompoenspread en serveer bij de soep.
