Paddenstoelenrisotto met pangratto van cashewnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelenrisotto met pangratto van cashewnoten
Stap 1
Breng 1 ltr water aan de kook met de bouillonblokjes. Pel en snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en halveer de shii take.
Stap 2
Verwarm een pan met een dikke bodem met de olijfolie. Fruit de sjalot en knoflook in 3 minuten.
Stap 3
Voeg de rijst toe, zet het vuur laag en bak kort aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer de rijst om totdat deze na 15-20 minuten gaar is. Voeg nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen.
Stap 5
Hak de peterselie fijn en schep door de risotto. Houd iets achter om te garneren. Rasp de schil van de citroen.
Stap 6
Hak de cashewnoten zeer fijn. Bak de gehakte cashewnoten met de citroenrasp in een hete, droge koekenpan al roerend kort aan zodat de smaken vrijkomen. Breng op smaak met een beetje zout.
Stap 7
Verdeel de risotto over 4 borden, bestrooi met de rest van de peterselie en het cashewmengsel.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie447 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten32 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd5 g