Paddenstoelenpaté met ovengeroosterde worteltjes en aardappelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelenpaté met ovengeroosterde worteltjes en aardappelen
Stap 1
1. Verhit de oven voor op 200 ᵒC.
Stap 2
2. Blancheer de spinazie. Snijd fijn en zet apart.
Stap 3
3. Kook de spelt in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
4. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de prei in halve ringen en hak de champignons grof.
Stap 5
5. Verhit 20 gr roomboter in een grote koekenpan en bak de ui en prei glazig. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Schep de champignons en de tijm erbij. Breng op smaak met peper en zout, en bak tot de champignons gaar zijn. Schep daarna het mengsel in een schaal, giet eventueel kookvocht af. Schep daarna de spelt en de spinazie erbij. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
6. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Hak de noten grof en meng deze door het paddenstoelen/speltmengsel. Kluts de eieren. Roer het broodkruim en de eieren door het mengsel en schep het vervolgens in het cakeblik. Verdeel de rest van de roomboter in stukjes over de paté. Zet het geheel in het midden van de oven en dek losjes af met aluminiumfolie. Verwijder dit na 30 minuten en bak nog 20 minuten.
Stap 7
7. Verwijder het loof van de wortels en haal de buitenste schil eraf met een dunschiller. Leg ze op een bakplaat en schenk er 3 el olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 8
8. Laat de schil om de aardappelen en was ze. Snijd ze in parten en schenk er de rest van de olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 9
9. Schuif de bakplaten tijdens de laatste 30 minuten bij de paté in de oven en bak tot ze gaar zijn.
Stap 10
10. Haal de paté uit de oven en laat tien minuten rusten. Haal vervolgens de groenten uit de oven en leg deze op mooie schalen. Snijd de paté in plakken en leg deze op een plat bord. Decoreer de paté eventueel met wat takjes krulpeterselie. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - cakeblik
- - dunschiller
- - 2 bakplaten
Voedingswaarden
- Energie415 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten35 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
