Paddenstoelenbitterbal met mosterdmayonaise
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelenbitterbal met mosterdmayonaise
Stap 1
Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Snijd de paddenstoelen in stukken van 1 cm.
Stap 2
Snijd de prei in halve ringen en ris de blaadjes van de tijm.
Stap 3
Meng de paddenstoelenbouillontablet met 500 ml warm water.
Stap 4
Verhit een pan met 2 el olijfolie. Bak de paddenstoelen, tijm en prei 5 minuten. Voeg de boter toe en roer door tot deze gesmolten is.
Stap 5
Haal de pan van het vuur en voeg 80 gr bloem toe. Zet de pan terug op het vuur en roer 5 minuten door.
Stap 6
Voeg de paddenstoelenbouillon in delen toe en blijf roeren. Mix het geheel kort met de staafmixer. Giet in een bak en zet 2,5 uur in de koelkast.
Stap 7
Meng intussen de grove mosterd door de mayonaise en snijd de tuinkers los.
Stap 8
Maak balletjes van 3 cm van het paddenstoelenmengsel en plaats deze 30 minuten in de diepvries.
Stap 9
Klop de eieren los.
Stap 10
Rol de bitterballen door de overige bloem, daarna door de eieren en vervolgens door de panko.
Stap 11
Herhaal de laatste 2 handelingen van het ei en de panko nogmaals.
Stap 12
Frituur de bitterballen goudbruin, verdeel de mosterdmayonaise hier overheen. Garneer met de tuinkers en serveer.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - frituurpan
Voedingswaarden
- Energie102 kcal
- Eiwit2.6 g
- Koolhydraten10.2 g
- Vet5.6 gWaarvan verzadigd2.3 g