Paddenstoelen bourguignon
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelen bourguignon
Stap 1
Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paddenstoelenmix in stukken van dezelfde grootte en scheur de oesterzwammen in repen van 1 cm.
Stap 2
Snijd de uien in halve ringen, pers de teentjes knoflook en snijd de peen in dunne plakken. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Stap 3
Verhit de olie in een braadpan en bak de paddenstoelen en oesterzwammen met de plantaardige spekjes ca. 5 min. tot de paddenstoelen lichtbruin kleuren. Voeg de uien, knoflook en wortel toe en bak alles samen nog 3 min.
Stap 4
Schep de tomatenpuree en tijm door het gerecht en bak kort mee. Voeg de wijn en 200 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng het gerecht tegen de kook en laat 30 min. afgedekt zachtjes stoven.
Stap 5
Spoel intussen de zilveruitjes af onder de kraan. Zet ze onder water in een steelpan en breng ze aan de kook. Giet af en laat uitlekken. Je haalt zo de zoetzure smaak van de uien.
Stap 6
Schep de zilveruien door de paddenstoelen bourguignon.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste braadpan
Voedingswaarden
- Energie204 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten15 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd1 g