Paddenstoelen bolognese met courgettespaghetti
Ingrediënten
Bereidingswijze Paddenstoelen bolognese met courgettespaghetti
Stap 1
Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de winterwortel en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons en paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken.
Stap 2
Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de bleekselderij, wortel, ui en knoflook op laag vuur. Voeg alle paddenstoelen met de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak rondom aan. Blus af met de rode wijn.
Stap 3
Zet het vuur zacht, voeg het blikje gepelde tomaten toe en druk de tomaten met een spatel stuk. Giet de linzen af, spoel om en voeg toe aan de saus. Laat op laag vuur tot een dikke saus inkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Verwarm de courgette spaghetti en verdeel over 4 diepe borden. Serveer met de bolognesesaus en versgeraspte Parmigiano regianno.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie335 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten28 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd4 g