Paaskoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Paaskoekjes
Stap 1
Snijd de koude roomboter in blokjes. Splits de ei. Meng in een kom de bloem met een vijfde van de poedersuiker, snuf zout en blokjes boter. Wrijf met de vingertoppen boter en bloem tot een kruimelig mengsel. Voeg de eidooier toe en kneed alles snel tot een soepel deeg. Voeg zo nodig een halve eetlepel water toe. Laat het deeg verpakt in folie 20 minuten in de koelkast rusten.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een grote lap van 5 mm dik. Steek met uitsteekvormen paasfiguren uit het deeg en leg ze voorzichtig op de bakplaat. Steek met een puntig mesje in elk koekje een cm van de bovenkant een gat.
Stap 3
Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes uit de oven op een rooster goed afkoelen. Maak intussen het glazuur. Roer in een kom de rest van de poedersuiker met twee tot drie eetlepels eiwit tot een stevig en glanzend glazuur.
Stap 4
Leg de koekjes op een stevige ondergrond en bestrijk ze met een mes met glazuur. Laat ze zo 2-3 minuten liggen. Versier de paaskoekjes met de kleurstiften en bakdecoratie.
Stap 5
Laat het glazuur op de koekjes in nog 30 minuten stevig worden.
Aanvullende benodigdheden
- - paaskoekjes uitsteekvorm (ø 5-6 cm)
- - bakplaat
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie160 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten29 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd2 g