Paashaas pannenkoeken
Ingrediënten
Bereidingswijze Paashaas pannenkoeken
Stap 1
Doe het pannenkoekenbeslag in een kom samen met de helft van de melk. Schep er de bosvruchtenjam bij en meng goed. Meng vervolgens de rest van de melk en de eieren bij het beslag.
Stap 2
Verhit een koekenpan met een klont boter op middelhoog tot hoog vuur.
Stap 3
Pak de uitsteekring van 9 Ø en leg deze in de pan. Schenk het beslag erin, laat deze 30 seconden bakken en verwijder de ring. Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar en herhaal dit 4 keer.
Stap 4
Hetzelfde geldt voor de uitsteekring van 7 Ø. Met de kleinste ring maak je de pootjes en oren. Maak hiervan 16 stuks.
Stap 5
Maak de Paashaasjes door een groot en klein pannenkoekje iets over elkaar heen te leggen. Spuit een toef slagroom als staartje op de grote pannenkoek.
Stap 6
Leg 2 kleine pannenkoekjes aan beide zijden van de staart. Dit zijn de pootjes. Leg op ieder pootje 1 schijfje banaan en 3 blauwe bessen.
Stap 7
Maak af door 1 klein pannenkoekje doormidden te snijden. Dit zijn de oortjes.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - uitsteekvorm rond ⌀ 9cm
- - uitsteekvorm rond ⌀ 7cm
- - uitsteekvorm rond ⌀ 3cm
Voedingswaarden
- Energie779 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten100 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd20 g