Paascheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze Paascheesecake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de diepvriesbosbessen over een bakplaat met bakpapier en bestrooi met bruine suiker. Rooster de bessen ongeveer 10 minuten tot ze sappig en bruisend zijn.
Stap 2
Laat de bosbessen afkoelen. Doe daarna alle bessen en het sap in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Stap 3
Week de blaadjes gelatine in koud water. Smelt de boter in een steelpan. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en schep de gesmolten boter erdoor. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan.
Stap 4
Smelt de bosbessenjam met het sap en de rasp van de citroen in de steelpan. Zet het vuur uit. Neem de gelatine uit het water en los het op in het warme bosbessenmengsel. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mes het merg eruit.
Stap 5
Mix met de handmixer de vanille met de gepureerde bessen door het roomkaasmengsel tot een egale paarse massa. Verdeel de roomkaasvulling over de springvorm en laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Stap 6
Neem de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm. Garneer de taart met diverse soorten en maten paaseitjes en verdeel de verse blauwe bessen erover.