Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Oventortellini met spinazie en ricotta
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Oventortellini met spinazie en ricotta
Stap 1
Verwarm de ovengrill. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Kook intussen de tortellini beetgaar.
Stap 2
Laat de helft van de spinazie handje voor handje slinken in de tomatensaus. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in een ovenschaal, verdeel de ricotta erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet onder de grill tot de kaas een krokant laagje vormt.
Stap 3
Meng intussen de overige spinazie in een saladekom en besprenkel met de overige olijfolie en balsamico. Garneer de pasta met de basilicum en serveer met de spinaziesalade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie645 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten69 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd12 g
