Ovenschotel van witlof en paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Ovenschotel van witlof en paddenstoelen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de witlof in de lengte. Verwijder het loof van de radijsjes.
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes van 4 cm. Halveer de champignons, laat de kleine heel. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Stap 3
Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, peper en zout. Schep de witlof, radijs en broccoli in een met bakpapier beklede ovenschaal om met de balsamico-olie en twee derde van de tijm. Rooster in 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 4
Voeg halverwege de champignons en oven aardappelen toe en schep om.
Stap 5
Breng ondertussen voor de kaassaus al roerend met een garde de gorgonzola en crème fraîche zachtjes aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Stap 6
Neem de ovenschaal uit de oven en schenk de kaassaus er in streepjes over. Garneer met de rest van de tijm.
