Ovenschotel van kipshoarma en gebakken prei
Ingrediënten
Bereidingswijze Ovenschotel van kipshoarma en gebakken prei
Stap 1
Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Stap 2
Breng de aardappelen in een laagje water aan de kook en laat met het deksel erop 20 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Snijd de sla in zeer fijne reepjes.
Stap 4
Snijd de prei in ringen en was deze.
Stap 5
Bak ondertussen de shoarma 10 minuten in een grote koekenpan op hoog vuur met 0.75 deel van de olijfolie.
Stap 6
Giet de aardappelen af en stamp ze zeer fijn of gebruik een pureeknijper.
Stap 7
Voeg de boter en melk toe, roer tot een puree.
Stap 8
Meng de ijsbergsla door de hete puree en maak op smaak met zout.
Stap 9
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 10
Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel de shoarma over de bodem.
Stap 11
Haal een stuk keukenpapier door de koekenpan van de shoarma en bak hierin 3 à 5 minuten de prei met de rest van de olie op hoog vuur.
Stap 12
Maak op smaak met iets zout.
Stap 13
Verdeel de prei over het vlees.
Stap 14
Verdeel de puree over de prei en trek er lange strepen in met een vork.
Stap 15
Meng het paneermeel met de kaas, bestrooi hiermee de puree.
Stap 16
Bak circa 15 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Stap 17
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak grof, maar bewaar wat hele blaadjes voor garnering.
Stap 18
Meng de gehakte peterselie met de knoflooksaus.
Stap 19
Bestrooi de ovenschotel met de peterselie en serveer met de knoflook-peterselie-saus apart.
