Ovenschotel met roti-ragout
Ingrediënten
Bereidingswijze Ovenschotel met roti-ragout
Stap 1
Verhit de olie en fruit hierin de uien in circa 5 minuten glazig. Voeg de kerrie en kipfilet toe en braad de kip aan alle kanten aan. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Stap 2
Voeg de aardappelblokjes en sperziebonen toe, giet de bouillon erover en laat afgedekt 30 minuten stoven op een lage stand. Breng de ragout op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie. Schep alles in de ovenschaal en laat daarbij het vocht achter in de pan.
Stap 3
Neem het deeg uit de koelkast. Breng het vocht opnieuw aan de kook, bind met een beetje allesbinder en giet over de ragout.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal en leg het over de randen van de schaal. Druk de rand aan en snijd overtollig deeg weg. Maak eventueel een gegolfd randje en versier het deegdeksel met muzieknoten van restjes deeg.
Stap 5
Bestrijk het deeg met ei en bak in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met een salade van fijngesneden bleekselderij, wortel, rettich en bieslook.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - vershoudfolie
- - ovenschaal
- - 4 eenpersoons ovenschaaltjes
Voedingswaarden
- Energie775 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten62 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd19 g