Ovenschotel met asperges en radijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Ovenschotel met asperges en radijs
Stap 1
Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af. Schaaf de radijs op een mandoline of met een kaasschaaf in plakken.
Stap 2
Verhit een pan en stoof de asperges 5 minuten met 10 gr boter, 100 ml water en zout. Haal de asperges uit de pan.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan met 20 gr boter, voeg de bloem toe wanneer de boter is gesmolten en roer 5 minuten door. Voeg de melk toe en breng dit roerend met een garde aan de kook. Voeg de helft van de oude kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verdeel de bechamelsaus over een ovenschaal en verdeel hier de asperges en radijs over. Garneer met de overige oude kaas. Breek het ei over de asperges en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.
Stap 5
Verhit een pan met 1 el olijfolie en rooster het brood 7 minuten tot goudbruin. Hak de bieslook fijn.
Stap 6
Garneer de ovenschotel met de bieslook en serveer deze met het brood.