Ovenpannenkoek met trostomaten
Ingrediënten
Bereidingswijze Ovenpannenkoek met trostomaten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de helft van de tomaatjes aan de tak. Halveer de rest. Snijd de olijven in plakjes. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn.
Stap 2
Smelt in een steelpan op laag vuur 50 gr boter. Vet de ovenschaal in met een kwastje. Klop in een ruime kom 300 gram ricotta los met de eieren en de melk. Schenk er de gesmolten boter bij.
Stap 3
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop met de garde tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de gehalveerde tomaatjes door het beslag en giet samen in de ovenschaal.
Stap 4
Verdeel de resterende tomaatjes aan de tak over de pannenkoek. Bestrooi met de plakjes olijven en bestrooi met een deel van de rozemarijn. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas boven de pannenkoek.
Stap 5
Bak de hartige ovenpannenkoek in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar.
Stap 6
Meng de rest van de ricotta met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met versgemalen peper. Eet als dip bij de ovenpannenkoek. Bestrooi de ovenpannenkoek voor serveren met wat verse rozemarijn.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie635 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten35 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd22 g