Ovenfrittata met prei, tuinerwten-muntcrème en feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Ovenfrittata met prei, tuinerwten-muntcrème en feta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het donkergroene deel van de preien, snijd in schuine stukken van 3 cm en was de groente. Kook 5 min. en laat goed uitlekken.
Stap 2
Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak de aardappel met het venkelzaad, de knoflook, zout en peper 5 min. op een middelhoge stand goudbruin. Schep af en toe om.
Stap 3
Klop de eieren los met de kookroom, zout en peper. Verdeel de gebakken aardappel over een ovenschaal. Leg de preistukjes erop en schenk het eimengsel erover. Verkruimel 2/3 van de feta erboven, dek af met aluminiumfolie en bak 40 min. onder in de oven. Verwijder na 25 min. de folie en bak nog 15 min.
Stap 4
Pureer intussen de rest van de feta met de tuinerwten en munt tot een crème. Voeg wat water toe als het te dik is. Schep de sla om met de dressing en breng op smaak met peper. Serveer de frittata met de sla en munt crème.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - aluminiumfolie
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie537 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten42 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd12 g
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)