Ossobuco alla Milanese
Ingrediënten
Bereidingswijze Ossobuco alla Milanese
Stap 1
Wrijf de kalfsschenkels in met zout en versgemalen peper en wentel ze door de bloem.
Stap 2
Schud het overtollige bloem eraf.
Stap 3
Verwarm de boter in een ruime braadpan en bak de kalfsschenkels per twee tegelijk in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin.
Stap 4
Leg de schenkels op een bord.
Stap 5
Roer de ui, wortel en bleekselderij door het bakvet en bak 2-3 minuten tot ze wat zachter worden.
Stap 6
Schenk de wijn erbij en laat even bruisend opkoken.
Stap 7
Voeg dan de tomatenstukjes met vocht en het fond toe en breng alles al roerend aan de kook.
Stap 8
Leg de schenkels in de saus en smoor ze afgedekt 2-3 uur op heel zacht vuur tot het vlees botermals is en van het bot valt.
Stap 9
Neem het laatste ½ uur de deksel van de pan en laat de saus wat dikker worden.
Stap 10
Rasp boven een kom de gele schil van de citroen en roer de peterselie en knoflook erdoor.
Stap 11
Roer dit vlak voor het serveren door de ossobuco.
