Ossenhaas met chili-salsa en pastinaakpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Ossenhaas met chili-salsa en pastinaakpuree
Stap 1
Kook de pastinaak en aardappels in 20 minuten gaar in water met zout. Pureer intussen de koriander, bosui, groene peper, knoflook en een flinke snuf zout tot een pasta. Schep in een kommetje.
Stap 2
Verhit de olie in een steelpan. Voeg de komijn toe en laat 1 minuut trekken. Giet de olie met de komijn bij het kruidenmengsel. Voeg de pinda's toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan, tot het schuim van de boter wegtrekt. Bak de ossenhaas in circa 4 minuten rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Stap 4
Giet de pastinaak en aardappel af. Bewaar een beetje kookvocht. Stamp tot een puree met de overige boter en een scheutje kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Snijd de ossenhaas in plakjes en bestrooi met zout en peper. Schep de pastinaakpuree op borden. Leg het vlees erop en besprenkel met de chili-salsa.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - staafmixer
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten28 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd10 g