Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ossenhaas in donkere koffiemarinade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ossenhaas in donkere koffiemarinade
Stap 1
Laat het vlees circa 30 minuten voor het bereiden op kamertemperatuur komen. Kook de krieltjes circa 10 minuten en giet ze af. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Schep de krieltjes in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie, leg de knoflook erbij en bestrooi met de tijm, zout en peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
Stap 3
Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
Stap 4
Verhit een grillpan op een hoge stand en gril het vlees in circa 4 minuten rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Stap 5
Snijd het vlees in plakken en serveer met de broccoli en krieltjes.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie595 kcal
- Eiwit36 g
- Koolhydraten46 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd5 g