Orzo pasta met doperwtensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Orzo pasta met doperwtensaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pel en snijd de knoflook grof.
Stap 2
Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout en peper, verdeel hier 2 el olijfolie over en plaats 20 minuten in de oven.
Stap 3
Verhit intussen een pan met 600 ml water en het groentebouillontablet, breng aan de kook en kook de doperwten gaar in de bouillon. Schep de doperwten uit de pan en pureer 2/3 van de doperwten met de citroenrasp, citroensap, knoflook en 2 soeplepels bouillon tot een egale saus.
Stap 4
Kook intussen de orzo in de bouillon van de doperwten. Giet af en meng de doperwtensaus door de orzo. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verhit een pan en bak de plantaardige gehaktballen goudbruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg vervolgens de rest van de doperwten toe en roer door.
Stap 6
Verdeel de orzo over de borden en schep hier de vegetarische gehaktballen met doperwten en geroosterde bloemkool op.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie522 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten72.5 g
- Vet11.3 gWaarvan verzadigd1.1 g