Oreo cheesecake met banaan
Ingrediënten
Bereidingswijze Oreo cheesecake met banaan
Stap 1
Laat de verse roomkaas op kamertemperatuur komen en smelt de boter. Verwarm de oven voor op 175°C. Breek de Oreo’s in stukken en maal ze in de keukenmachine fijn. Meng al draaiend de gesmolten boter erdoor. Druk dit mengsel uit op de bodem van de springvorm en maak ook een opstaande rand van 3-4 cm.
Stap 2
Klop in een kom de roomkaas met de slagroom, eieren, suiker en de helft van de citroensap met de handmixer tot een dikke crème. Verdeel de crème over de taartbodem en strijk de bovenkant glad.
Stap 3
Roer in een kom de stroop met de resterende citroensap glad. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Bestrijk de snijvlakken met de stroop en leg de bananen met de snijvlakken naar boven in de crème van de taart.
Stap 4
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de cheesecake in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Schakel de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen. Zet de taart daarna nog 2 uur in de koelkast. Garneer eventueel met extra Oreokoekjes.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - springvorm 23-24 cm, ingevet
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten42 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd16 g