Opperdoezer Ronde uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Opperdoezer Ronde uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe 100 g roomboter in een kom en pers de knoflook erboven uit. Roer de peterselie, tijm, rozemarijn en citroenschil erdoor en voeg wat zout en versgemalen peper toe. Meng alles goed tot een kruidenboter.
Stap 2
Boen de aardappelen schoon onder stromend water en wrijf met een borstel alleen de loszittende schil eraf. Dep de aardappelen droog en kruis ze op een brede kant over de hele lengte en breedte in tot ca. 1 cm van de onderkant. Leg de aardappelen in de braadslede, duw ze open en schep in het midden wat kruidenboter.
Stap 3
Snijd de paprika’s in lange repen van 2 cm breed en leg ze tussen de aardappelen. Schuif de braadslede in het midden van de oven en bak in 35-45 minuten goudbruin en gaar. Lekker bij biefstuk en een salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie475 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten52 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd17 g