Opgerolde lasagne met saus van geroosterde cherrytomaatjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Opgerolde lasagne met saus van geroosterde cherrytomaatjes
Stap 1
Extra benodigdheden: braadslede, staafmixer en 4 kleine ovenschaaltjes.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 3
Vet de ovenschaaltjes in.
Stap 4
Snipper de ui.
Stap 5
Hak de oregano grof.
Stap 6
Rasp de kaas.
Stap 7
Verdeel een derde van de cherrytomaten met de ui en een eetlepel oregano in een braadslede en sprenkel de olijfolie erover.
Stap 8
Schuif de braadslede in de oven en rooster de tomaten in maximaal een kwartier gaar.
Stap 9
Doe de ricotta over in een kom en pers de knoflook erboven uit.
Stap 10
Roer de Parmezaanse kaas met de resterende oregano en wat versgemalen peper erdoor.
Stap 11
Snijd de mozzarella in plakken en dep deze droog met keukenpapier.
Stap 12
Rol de verse lasagne uit en snijd de lange lap in 4 stukken.
Stap 13
Leg de stukken lasagne naast elkaar op een plank met een korte kant naar u toe.
Stap 14
Bestrijk de plakken met het ricottamengsel en leg op de onderkant van elke lap vijf rauwe cherrytomaatjes.
Stap 15
Rol de lappen losjes naar boven toe op tot het een dikke rol wordt.
Stap 16
Leg de rollen met de sluitkant naar beneden in de ovenschaaltjes.
Stap 17
Neem de tomaten uit de oven.
Stap 18
Schakel de oven terug op 200°C.
Stap 19
Doe het tomatenmengsel met al het vocht in een kom en pureer het met een staafmixer tot een rulle saus.
Stap 20
Strijk de tomatensaus royaal over de bovenkant van de rollen uit en verdeel de rest van de saus rond de lasagnerollen.
Stap 21
Leg de plakken mozzarella op de rollen.
Stap 22
Halveer de rauwe tomaatjes die over zijn en leg ze rond de lasagnerollen.
Stap 23
Bak de lasagnerollen in de oven in vijfentwintig minuten gaar.
Stap 24
Lekker met een groene salade.
