Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Open lasagne met gegrilde courgette, ricotta en munt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Open lasagne met gegrilde courgette, ricotta en munt
Stap 1
Meng 2 eetlepels olijfolie, de knoflook en een flinke snuf zout. Bestrijk de courgetteplakken rondom met dit mengsel. Verhit de grillpan op een hoge stand en gril de plakken courgette aan beide kanten, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 2
Kook de lasagnebladen beetgaar. Voeg de doperwten de laatste 3 minuten van de kooktijd toe en giet dan af. Meng de ricotta met de overige olijfolie, helft van de Parmezaanse kaas, citroenrasp, -sap, zout en peper.
Stap 3
Verdeel wat lasagnebladen met daarop doperwten en gegrilde courgette over borden. Verdeel de ricotta, overige Parmezaanse kaas en munt losjes erover. Herhaal dit nog twee keer. Besprenkel met extra olijfolie naar smaak en bestrooi met peper.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
Voedingswaarden
- Energie545 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten54 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd10 g