Open aspergelasagne met kabeljauw
Ingrediënten
Bereidingswijze Open aspergelasagne met kabeljauw
Stap 1
Rasp de sinaasappel en pers deze uit.
Stap 2
Zorg voor gelijke stukken kabeljauwfilet. Snijd de puntpaprika's in dunne repen.
Stap 3
Snij de knoflook in plakjes. Hak de oregano fijn.
Stap 4
Snijd een stukje van de houtachtige uiteinden van de aspergetips.
Stap 5
Kook de asperges in een pan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
Stap 6
Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Stap 7
Snijd de lasagnevellen in twee stukken per persoon met een breedte van tien cm breed.
Stap 8
Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn.
Stap 9
Voeg een paar eetlepels sinaasappelsap, balsamico-azijn en de helft van de olijfolie toe. Meng alles tot een mooie dressing.
Stap 10
Doe over in een kommetje en laat tot gebruik afgedekt staan.
Stap 11
Breng in een wijde pan, ruim water met zout aan de kook.
Stap 12
Strooi de bloem op een bord.
Stap 13
Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Stap 14
Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw in acht tot tien minuten goudbruin en gaar, keer na vier minuten.
Stap 15
Verwarm in een pan een paar eetlepels olijfolie.
Stap 16
Schep de reepjes paprika, knoflook, kappertjes, sinaasappelrasp, oregano, wat zout en versgemalen peper erdoor.
Stap 17
Schenk het sinaasappelsap erbij en smoor de paprika in drie tot vier minuten zachtjes beetgaar.
Stap 18
Schep de asperges erdoor en warm alles nog even door, laat het vocht verdampen.
Stap 19
Leg de lasagnevelletjes in het kokende water en houd ze met een spatel in beweging, zodat ze niet aan elkaar plakken.
Stap 20
Kook ze in drie tot vier minuten beetgaar.
Stap 21
Neem voor ieder persoon een vel één voor één met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed boven de pan uitlekken.
Stap 22
Leg dan direct op warme borden een velletje lasagne.
Stap 23
Schep de helft van het paprika-aspergemengsel erop.
Stap 24
Leg de daarop de gebakken kabeljauw en sprenkel er hazelnootdressing over.
Stap 25
Dek af met de resterende goed uitgelekte vellen lasagne.
Stap 26
Strijk hier wat dressing over uit en schep de rest van het paprika-aspergemengsel erop.
Stap 27
Garneer met toefjes oregano.
