Oosterse stoof met kikkererwten en rundersaucijs
Ingrediënten
Bereidingswijze Oosterse stoof met kikkererwten en rundersaucijs
Stap 1
Scheid het korianderblad van de steeltjes. Snipper de ui en hak de knoflook en koriandersteeltjes fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Verwijder het velletje van de rundersaucijzen en breek in stukjes.
Stap 2
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bak de ui 3 minuten op middelhoog vuur omscheppend. Voeg knoflook, komijn, koriandersteeltjes en paprika toe en bak 1 minuut mee. Doe de kikkererwten en het worstvlees erbij en bak omscheppend 3 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Stap 3
Blus af met de groentebouillon tot alles net onder staat. Laat 15 - 20 minuten op laag vuur stoven. Verdeel over 4 diepe borden of kommen. Schep op ieder bord een flinke eetlepel yoghurt. Bestrooi met het korianderblad. Lekker met rijst of bulgur.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie315 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten17 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd5 g