Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Oosterse spinazie met champignons
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Oosterse spinazie met champignons
Stap 1
Verwarm 1½ eetlepel wokolie in een grote wok en roerbak de champignons op hoog vuur in 2-3 minuten bruin en gaar. Schep de champignons op een bord.
Stap 2
Snijd het bosje bosuitjes in stukken van 3 cm, rasp de gember en hak de rode peper zonder de zaadjes fijn. Voeg de rest van de olie aan het bakvet toe en roerbak 1 minuut de bosui met gember en rode peper. Voeg de spinazie in delen toe, laat de blaadjes al omscheppend wat slinken, voor je de volgende portie spinazie toevoegt.
Stap 3
Roerbak de spinazie in nog 2-3 minuten net aan gaar. Schep de champignons erdoor en breng op smaak met wat citroensap en sojasaus. Lekker met zilvervliesrijst en saté.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie175 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten6 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g