Ontbijtkwarktaart met granolabodem
Ingrediënten
Bereidingswijze Ontbijtkwarktaart met granolabodem
Stap 1
Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt in een steelpan de boter met de helft van de honing. Pulseer intussen in de keukenmachine de noten en havermout iets fijner. Schep de haver, noten, kaneel en snufje zout door het botermengsel. Verdeel over de springvorm, druk goed aan en zet tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Week de gelatine in koud water. Maak 300 gram aardbeien schoon en pureer ze in de keukenmachine tot puree. Verwarm de helft van de aardbeienpuree en de overige honing in een pannetje. Neem van de warmtebron, knijp de gelatine uit en los al roerend op in de warme puree. Laat kort afkoelen.
Stap 3
Meng met een spatel de milde kwark en alle aardbeienpuree door elkaar. Verdeel over de haverbodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de rest van de aardbeien.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
- - keukenmachine