Omelet met geroosterde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Omelet met geroosterde groenten
Stap 1
Pers de teen knoflook boven een kom uit en roer de ras el hanout, fijngehakte oregano en olijfolie erdoor. Snijd de courgette in schuine plakken en de puntpaprika in brede repen en schep door het mengsel. Rooster de courgette en paprika in een hete grillpan mooi bruin en gaar. Schep regelmatig om met een spatel.
Stap 2
Pers de teen knoflook boven een kom uit en roer de ras el hanout, fijngehakte oregano en olijfolie erdoor. Snijd de courgette in schuine plakken en de puntpaprika in brede repen en schep door het mengsel. Rooster de courgette en paprika in een hete grillpan mooi bruin en gaar. Schep regelmatig om met een spatel.
Stap 3
Klop in een andere kom de eieren los met de geraspte kaas. Smelt de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Laat het ei op matig hoog vuur stollen, schuif steeds het reeds gestolde ei naar het midden en laat het nog vloeibare ei langs de rand uitvloeien. Bak tot de omelet bovenop nog net iets vochtig is en de onderkant lichtbruin.
Stap 4
Verdeel de geroosterde courgette en paprika op één helft van de omelet en schep hierop de champignons. Vouw de andere helft van de omelet erover. Lekker met volkoren vloerbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie325 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten8 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd9 g