Omelet met boerenkool
Ingrediënten
Bereidingswijze Omelet met boerenkool
Stap 1
Snijd de knoflook in plakjes en de paprika in reepjes. Verwarm in een wok wat eetlepels olijfolie en bak de knoflook en paprika al omscheppend 2-3 minuten. Voeg hand voor hand de boerenkool toe en laat al omscheppend slinken. Voeg wat zout, peper en per persoon 20 ml water toe en smoor de boerenkool in nog 4-6 minuten gaar. Laat het vocht verdampen.
Stap 2
Klop intussen de eieren los met kaas en wat peper. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en laat het eimengsel over de bodem uitvloeien. Laat de omelet in 3-4 minuten stollen en aan de onderkant goudbruin worden, veeg het reeds gestolde naar het midden en laat het nog vloeibare ei op de panbodem uitvloeien.
Stap 3
Schep de boerenkool op één helft van het ei en klap de omelet dubbel. Snijd de omelet in parten. Lekker met aardappeltjes uit de oven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie330 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten9 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd6 g